Menü

Fiziksel Kimyasal Analizler

Gıda Fiziksel Analizleriden baklagillerin sınıf özelikleri ve yabancı madde ve diğer özelliklerin belirlenmesi , Organoleptik Muayene , ph , brix vb. analizler,

Temel Kimya analizler olan kül, nem, yağ, protein, şeker, etiket bilgisi ve enerji değeri ile birlikte koruyucu katkı madde (sorbik asit, benzoik asit, kükürt dioksit vb.), suni boya analizleri,

Mineral Analizleri , Ağır metal Tayinleri, hayvansal ve bitkisel yağlarda yağ asitleri ve sterol kompozisyonu, Mitotoksin ( Aflatoksin -okratoksin ) Analizleri ve Ayrıca Katkı ve Kalıntı Analizlerinin yapıldığı geniş bir laboratuvar kapsamına sahip laboratuvarımızda birçok Analizde Gıda ve Yem parametrelerinde Akredite olarak Analiz hizmeti verilebilmektedir.

Deney Alanı Deney Adı Deney Metodu Akreditasyon Örnek Miktarı
Gıda Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini
HPLC–UV Metodu
JAOAC Vol.76 No:2 NMKL 142 TÜRKAK 100 g
Gıda Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu
NMKL 124 TÜRKAK 100 g
Gıda Diyet Lif Tayini AOAC 991.43 TÜRKAK 100 g
Süt Ürünleri ve Süt Esaslı Gıda Yağ Tayini
Gerber Metodu
TS 8189, TS 3046, TS 1330 TÜRKAK 100 g
Et ve Et Ürünleri Yağ Tayini
Asit – Hidroliz Yöntemi
TS 1744 TÜRKAK 100 g
Et ve Et ürünleri Hidroksiprolin Tayini TS 6236 ISO 3496 TÜRKAK 100 g
Gıda ve Yem Ham Protein Tayini
Kjeldahl Metodu
TS EN ISO 20483, ISO 1871 TÜRKAK 100 g
Gıda Enerji Değerinin Belirlenmesi FAO Food and Nutrition Paper 77 Food Energy, ATWATER 2003
TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
TÜRKAK 100 g
Gıda Karbonhidrat Tayini FAO Food and Nutrition Paper 77 Food Energy, ATWATER 2003 TÜRKAK 100 g
Gıda (Yağlar Hariç) Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [Benzo[a]antrasen, Krisen, Benzo[b]floranten ve Benzo[a]piren] Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-100”
(Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Foods with Agilent Bond Elut QuEChERS AOAC Kit and HPLC-FLD’den modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar Jounal Of Separation Science, 2002, 25, 96-100 TÜRKAK 100 g
Kahve ve Kahve Ürünleri Kafein Tayini TS ISO 20481 TÜRKAK 100 g
Çay ve Çay Ürünleri TS ISO 10727 TÜRKAK 100 g
Alkolsüz İçecekler (Meyve Suyu, Enerji İçecekleri ve Sporcu İçecekleri Dahil) J. AOAC, INT.1993, 76 (2) TÜRKAK 100 g
Alkolsüz İçecekler (Meyve Suyu, Enerji İçecekleri ve Sporcu İçecekleri Dahil) Etil Alkol Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-108”
(AOAC 984.14’den Modifiye)
TÜRKAK 100 g
Gıda Melamin Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-098”
(Agilent Application Note 5989-9949EN ve R-Biopharm Melamine Clean-Up Column P111/V7’den modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar (Ekstrakte Edilenler Dahil) Peroksit Tayini TS EN ISO 3960 TÜRKAK 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar İyot Sayısı TS EN ISO 3961 TÜRKAK 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar (Ekstrakte Edilenler Dahil) Yağ Asidi Metil Esterlerinin Tayini (Yağ Asitleri Kompozisyonu, Erusik Asit Tayini, Doymuş, Tekli Doymamış, Çoklu Doymamış yağ asitleri Analizi, Omega 3, Omega 6, Trans Yağ) TGK 2014/53, COI T20.doc 17, TS EN ISO 12966-2, TS EN ISO 12966-4 TÜRKAK 100 g
Butyric Acid (C4:0), Caproic Acid (C6:0), Caprylic Acid (C8:0), Capric Acid (C10:0), Undecanoic Acid (C11:0), Lauric Acid (C12:0),  Tridecanoic Acid (C13:0),  Myristic Acid (C14:0), Myristoleic Acid (C14:1),  Pentadecanoic Acid (C15:0), cis-10-Pentadecenoic Acid  (C15:1), Palmitic Acid (C16:0), Palmitoleic Acid (C16:1), Heptadecanoic Acid (C17:0), cis-10-Heptadecenoic Acid (C17:1), Stearic Acid (C18:0),  Oleic Acid (C18:1n9c),   Elaidic Acid (C18:1n9t),  Linoleic Acid (C18:2n6t),  Linolelaidic Acid (C18:2n6t),  Gama-Linolenic Acid (C18:3n6),  Alfa-Linolenic Acid (C18:3n3), Arachidic Acid (C20:0), cis-11-Eicosenoic Acid (C20:1n9), cis-11,14-Eicosadienoic Acid (C20:2), cis-8,11,14-Eicosatrienoic Acid (C20:3n6), cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid  (C20:3n3),  Arachidonic Acid (C20:4n6), cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Acid (EPA)(C20:5n3), Heneicosanoic Acid (C21:0), Behenic Acid (C22:0), Erucic Acid (C22:1n9), cis-13,16-Docosadienoic Acid (C22:2), cis-4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Acid (DHA) (C22:6n3), Tricosanoic Acid (C23:0), Lignoceric Acid (C24:0), Nervonic Acid (C24:1n9)
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri Para-Hidroksi Benzoatların (PHB) (Etil PHB ve Metil PHB ile Tuzları) Miktarı Tayini NMKL 124 TÜRKAK 100 g
Gıda , Gıda Katkı ve Aromalar Arsenik (As), Civa (Hg), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd) Analizi
AAS Metodu
NMKL 166 , NMKL 170 , NMKL 161 TÜRKAK 100 g
Gıda ile Temas Eden Malzemeler- Seramik ve Porselen Kaplamalar Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini
AAS Metodu
TGK 2012/30 TÜRKAK 3 Adet
Kahve, Çiğ Kahve, Kavrulmuş ve Suda Çözünebilen Kahveler Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
R-Biopharm  Ref. N.A1-P14.V11 TÜRKAK 1 kg
Kurutulmuş Meyveler ve ürünleri Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
R-Biopharm ,Ref. A8-P14.V3 TÜRKAK 1 kg
Tahıllar ve Ürünleri Okratoksin A Tayini
HPLC Metodu
R-Biopharm,  Ref. A1–P14.V3 TÜRKAK 1 kg
Kakao ve Kakao Ürünleri Okratoksin A Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-110”
(R-Biopharm Cocoa-A6-P14.V9 ve R-Biopharm P14/V18’den modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 1 kg
Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Tahıllar ve Tahıl Ürünleri Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu AOAC 991.31 TÜRKAK 1 kg
Kurutulmuş Meyveler , Sebzeler ve Ürünleri, Baharatlar, Kırmızı Biber Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu AOAC 999.07 TÜRKAK 1 kg
Tahıllar, Tahıldan Üretilmiş Gıda, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Deoksinivalenol (DON) Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-091”
(TS EN 15891 ve R-Biopharm Deoksinivalenol (DON) extraction Method Ref. No: P50.V13’den modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 1 kg
Tahıllar, Tahıldan Üretilmiş Gıda, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Zearalenon (ZON) Tayini İşletme İçi Metot “AY-KL-092”
(TS EN 15850 ve R-Biopharm Zearalenone (ZON) Extraction Method Ref. No: RP91RP90/V16’den modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 1 kg
Tüm Gıdalar, Katkılar, Aromalar Bakır (Cu),  Çinko (Zn), Cobalt (Co), Krom (Cr), Nikel (Ni), Kalsiyum (Ca), Mağnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Analizi AAS Metodu İşletme İçi Metot- “AY-KL-038”
( NMKL 161 modifiye edilmiştir)
TÜRKAK 100 g
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri Kalay (Sn) Tayini NMKL 190 TÜRKAK 100 g
Gıda Suni Boya Aranması
(E100-Kurkumin, E102-Tartazin, E104-Kinoline Yellow, E110-Sunset Yellow, E120- Karminik asit, E122-Karmosin-Azorubin, E123-Amarant, E124- Ponceau4R, E127-Eritrosin, E128-Red2G, E129 Allura Red, E131-Patent blue, E132-İndigotin, E133-Brillant Blue, E142-Green S, E151 Brillant Black)
NMKL 130 TÜRKAK 100 g
Gıdalar Nem (Rutubet ve Kuru Madde) NMKL 169, TS 1018, TS 10580, TS 1134 ISO 711, TS 1201 EN ISO 1741, TS 1208 ISO 1742, TS 1252 EN ISO 1666, TS 12649, TS 1275, TS 1276, TS 1277, TS 1278, TS 1280, TS 12933, TS 1329, TS 1330, TS 1331, TS 142, TS 1561, TS 1562, TS 1632 EN ISO 665, TS 1743 ISO 1442, TS 2211, TS 2313 ISO 1446, TS 2314, TS 2590, TS 3075, TS 3076-1, TS 3117, TS 312, TS 313, TS 314, TS 3190, TS 3310 ISO 7908, TS 3410, TS 3411, TS 3522, TS 3687 ISO 7703, TS 3688 ISO 7701, TS 3689 ISO 7702, TS 3690, TS 3926, TS 4500, TS 485, TS 5000, TS 5389, TS 542, TS 591, TS 6666, TS 7058, TS 7790, TS 7800, TS 861, TS 933, TS EN 12145, TS EN ISO 5534, TS EN ISO 662, TS EN ISO 712, TS ISO 11294, TS ISO 24557, TS ISO 3728, TS ISO 5550, TS ISO 7513, TS ISO 771, TS 1864, TS 2383, TS 3074, TS 3272, TS 12423, GMIA – Gelatin Manufacturers Institute of America, TS ISO 3726 TÜRKAK 100 g
Lokum ve Baharatlar Rutubet (Toluen) TS 2134,TS8444 100 g
Meyve ve Sebze Ürünleri, Meyve ve Sebze Suları, Alkolsüz İçecekler Çözünür Katı Madde TS 4890, TS EN 12143, TS 13568 100 g
Gıdalar pH NMKL 179, AOAC 981.12, TS EN 1132, TS 2176, TS 591, TS 3136 ISO 2917, TS 5389, TS 1728 ISO 1842 100 g
Jelatin İletkenlik GMIA 100 g
Jelatin Jel Kuvveti GMIA 100 g
Jelatin Elek Analizi GMIA 100 g
Jelatin Bulanıklık GMIA 100 g
Jelatin Viskozite GMIA 100 g
Süt, Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Alkolsüz İçecekler, Meyve ve Sebze Suları Yoğunluk / Bağıl Yoğunluk Tayini TS 1018, TS 4959, TS 894, TS 342, TS EN 1131, TS EN ISO 661 100 g
Bal Refraktometrik Rutubet Tayini TS 13365 100 g
Gıda Su Aktivitesi TS 7474, Rotronik Aplikasyon Notu TÜRKAK 100 g
Çeşitli Gıdalar Organoleptik Muayene (Görünüş, Tat, Koku, Renk) TGK Tebliğleri, TS 3707 ISO 5492, TS EN ISO 927, TS 8000, TS ISO 5538 100 g
Baklagiller Yabancı Madde, Diğer Çeşitlerden Taneler , Bozuk tane, Kırık Tane ve Kalbur altı miktarı TS 141, TS 142, TS 143 100 g
Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı YağlarYağlı Tohumlar – Ekstrakte edilen yağlar Asit Sayısı / Serbest Yağ Asitliği TS EN ISO 660 100 g
Asit Sayısı/ Serbest Yağ Asitliği Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı yağlar-Yağlı Tohumlar-Ekstrakte edilen yağlar TS EN ISO 660 100 g
Bal, Süt ve Süt ürünleri , meyve ve Sebze Ürünleri Asitlik TS 13360, TS 591, TS 1125 ISO 750, TS 1018, TS 1330 100 g
Gıdalar Kül Tayini TS EN ISO 2171, TS 5000, TS 1746 ISO 936, NMKL 173, TS 2131 ISO 928, TS 1564, TS 1746 ISO 936, TS 13423, TS EN 1135, TS 3792, TS 522, TS 2590, TS 6399, TS 3076, TS 6399 TÜRKAK 100 g
Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler, Meyve ve Sebze Mamulleri, Bisküvi ve Çeşitleri, Çay ve Çay Çeşitleri, Kahve ve Kahve Çeşitleri Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül miktarı TS 2133 ISO 930, TS 1128 ISO 763, TS 2383, TS 1566 ISO 1577, TS 13423 100 g
Şeker ve şekerli ürünler Sülfatlandırılmış Kül Tayini TS 6361 EN ISO 5809 100 g
Salata Sosu, Mayonez Yağ Tayini TS 7437 TÜRKAK 100 g
Tahıl Ve Tahıl Ürünleri Yağ Tayini TS 4967 TÜRKAK 100 g
Jelatin Geçirgenlıik GMIA 100 g
Süt ve Süt Ürünleri Tuz Tayini AOAC 935.43 TÜRKAK 100 g
Süt ve Süt Ürünleri, Bitkisel Ürünler, Hububat Ürünleri Tuz Tayini AOAC 971.27 ,AOAC 935.43, TS 5000, TS 3190, TS 1620 TÜRKAK 100 g
Hububat Ürünleri Tuz Tayini TS 5000, TS 3190, TS 1620 TÜRKAK 100 g
Sirke Asetil Metil Karbinol Tayini TS 1880 EN 13188 100 g
Yağlı Tohumlar (Fındık), Şekerli Ürünler (Bisküvi,Saray Helvası,Pişmaniye, Çikolata),Baharatlar (Kırmızı Pul Biber,Hindistan Cevizi) Yağ Tayini TS 2383 , AOAC 948.02, TS 8787, TS 2590, TS 9999, TS 7800 TÜRKAK 100 g
Süt ve Süt Ürünleri Jelatin Aranması AOAC 920.106 100 g
Asesülfam-K Asesülfam-k Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Asetik Asit Asetik Asit Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Askorbik Asit Askorbik Asit Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Aspartam Aspartam Saflık  Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Hidrojen Peroksit Hidrojen Peroksit Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Benzoik Asit Benzoik Asit Safık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Monosodyum Glutamat Monosodyum Glutamat Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Nikotinamid Nikotinamid Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Sodyum Benzoat Sodyum Benzoat Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Sodyum Nitrit Sodyum Nitrit Saflık Analizi Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 100 g
Çay Su Ekstraktı Tayini TS ISO 9768 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar Sabunlaşmayan Madde Tayini TS 4963, TS 888,TS 886, TS 6581 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar Sabun Miktarı Tayini TS 5038, TS 341, TS 886 100 g
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar Sabunlaşma Sayısı Tayini TS 4962 EN ISO 3657 100 g
Yoğurt Peroksidaz Testi TS 1330 100 g
Sıvı ve Katı Gıda Katkı Maddeleri Sülfatlandırılmış Kül Food Chemical Codex, 4. Edition, 100 g
Beyaz un, Buğday Unu Bromat ve Iyodat Tayini AOAC 956.03, Bromates and Iodates in White and Whole Flour,2003 100 g
Bal, Beyaz Şeker, Doamtes Salçası, Kuru Nane, Pirinç Unu, Çekirdeksiz Kuru Üzüm Yabancı Madde TS 2639,TS 861,TS 1466,TS 3036,TS 3411,TS 3498,ISO 2256 100 g
Konserveler % Dolum Oranı TS 2664 100 g
Tahıllar, Yağlı Tohumlar Kırık Tane TS 9862, TS 141, TS  142 100 g
Süt Tozu, Çözünebilir Kahve Çözünebilme Oranı TS 5389, TS 1329 100 g
Bal Suda Çözünen Madde Miktarı TS 3036 100 g
Yem ve Yem Katkı Arsenik Tayini  (As) TS EN 16206 TÜRKAK 100 g
Tüm Gıdalar,Katkıarve Aromalar Suni Boya Aranaması Regnell 1976, Bursa Gıda Kont. Eğt.Arş.Ens. Yayın no:2 100 g
Tüm Gıda,Gıda Katkı,”Şarap ve Sirke, (Kurutulmuş Soğan,Sarımsak,Pırasa Hariç) Kükürt Dioksit AOAC 962.16 TÜRKAK 100 g
Tüm Gıdalar İnvert Şeker Toplam Şeker TS 1466/ TS 3792 TÜRKAK 100 g
Et ve Et Ürünleri Kolajen/Et Proteini AOAC 990.26 TÜRKAK 100 g
Et ve Et Ürünleri Nitrit Miktarı Tayini NMKL 194 TÜRKAK 100 g
Et ve Et Ürünleri Nitrat Miktarı Tayini NMKL 194 TÜRKAK 100 g
Et ve Et Ürünleri Nişasta Aranması TS 6812 100 g
Yem Rutubet Tayini RG:27.12.2011-28155 100 g
Yem Ham Kül Tayini TS ISO 5984-ISO 6947 100 g
Yem Ham Yağ Tayini TS 6317 100 g
Yem Tuz Tayini RG:27.12.2011-28155 100 g
Yem HCL’de Çözünmeyen Kül Tayini TS ISO 5985 100 g
Çay Külde Alkalilik Tayini TS 1567 100 g
Çay Külde Alkalilik Tayini TS 1567 100 g
Çay ve Kahve (çiğ ve öğütülmüş) Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül Miktarı TS 1565-TS 3117 100 g
Tüm Gıdalada Nişasta Aranması GMMAY sayfa:418 100 g