Fiziksel Kimyasal Analizler
Gıda Fiziksel Analizleriden baklagillerin sınıf özelikleri ve yabancı madde ve diğer özelliklerin belirlenmesi , Organoleptik Muayene , ph , brix vb. analizler,
Temel Kimya analizler olan kül, nem, yağ, protein, şeker, etiket bilgisi ve enerji değeri ile birlikte koruyucu katkı madde (sorbik asit, benzoik asit, kükürt dioksit vb.), suni boya analizleri,
Mineral Analizleri , Ağır metal Tayinleri, hayvansal ve bitkisel yağlarda yağ asitleri ve sterol kompozisyonu, Mitotoksin ( Aflatoksin -okratoksin ) Analizleri ve Ayrıca Katkı ve Kalıntı Analizlerinin yapıldığı geniş bir laboratuvar kapsamına sahip laboratuvarımızda birçok Analizde Gıda ve Yem parametrelerinde Akredite olarak Analiz hizmeti verilebilmektedir.
Deney Alanı | Deney Adı | Deney Metodu | Akreditasyon | Örnek Miktarı | ||||||||
Gıda | Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini HPLC–UV Metodu |
JAOAC Vol.76 No:2 NMKL 142 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL 124 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Diyet Lif Tayini | AOAC 991.43 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Süt Ürünleri ve Süt Esaslı Gıda | Yağ Tayini Gerber Metodu |
TS 8189, TS 3046, TS 1330 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et Ürünleri | Yağ Tayini Asit – Hidroliz Yöntemi |
TS 1744 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et ürünleri | Hidroksiprolin Tayini | TS 6236 ISO 3496 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda ve Yem | Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
TS EN ISO 20483, ISO 1871 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Enerji Değerinin Belirlenmesi | FAO Food and Nutrition Paper 77 Food Energy, ATWATER 2003 TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği |
TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Karbonhidrat Tayini | FAO Food and Nutrition Paper 77 Food Energy, ATWATER 2003 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda (Yağlar Hariç) | Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) [Benzo[a]antrasen, Krisen, Benzo[b]floranten ve Benzo[a]piren] Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-100” (Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Foods with Agilent Bond Elut QuEChERS AOAC Kit and HPLC-FLD’den modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | Jounal Of Separation Science, 2002, 25, 96-100 | TÜRKAK | 100 g | |||||||||
Kahve ve Kahve Ürünleri | Kafein Tayini | TS ISO 20481 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Çay ve Çay Ürünleri | TS ISO 10727 | TÜRKAK | 100 g | |||||||||
Alkolsüz İçecekler (Meyve Suyu, Enerji İçecekleri ve Sporcu İçecekleri Dahil) | J. AOAC, INT.1993, 76 (2) | TÜRKAK | 100 g | |||||||||
Alkolsüz İçecekler (Meyve Suyu, Enerji İçecekleri ve Sporcu İçecekleri Dahil) | Etil Alkol Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-108” (AOAC 984.14’den Modifiye) |
TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Melamin Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-098” (Agilent Application Note 5989-9949EN ve R-Biopharm Melamine Clean-Up Column P111/V7’den modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar (Ekstrakte Edilenler Dahil) | Peroksit Tayini | TS EN ISO 3960 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar | İyot Sayısı | TS EN ISO 3961 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar (Ekstrakte Edilenler Dahil) | Yağ Asidi Metil Esterlerinin Tayini (Yağ Asitleri Kompozisyonu, Erusik Asit Tayini, Doymuş, Tekli Doymamış, Çoklu Doymamış yağ asitleri Analizi, Omega 3, Omega 6, Trans Yağ) | TGK 2014/53, COI T20.doc 17, TS EN ISO 12966-2, TS EN ISO 12966-4 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Butyric Acid (C4:0), Caproic Acid (C6:0), Caprylic Acid (C8:0), Capric Acid (C10:0), Undecanoic Acid (C11:0), Lauric Acid (C12:0), Tridecanoic Acid (C13:0), Myristic Acid (C14:0), Myristoleic Acid (C14:1), Pentadecanoic Acid (C15:0), cis-10-Pentadecenoic Acid (C15:1), Palmitic Acid (C16:0), Palmitoleic Acid (C16:1), Heptadecanoic Acid (C17:0), cis-10-Heptadecenoic Acid (C17:1), Stearic Acid (C18:0), Oleic Acid (C18:1n9c), Elaidic Acid (C18:1n9t), Linoleic Acid (C18:2n6t), Linolelaidic Acid (C18:2n6t), Gama-Linolenic Acid (C18:3n6), Alfa-Linolenic Acid (C18:3n3), Arachidic Acid (C20:0), cis-11-Eicosenoic Acid (C20:1n9), cis-11,14-Eicosadienoic Acid (C20:2), cis-8,11,14-Eicosatrienoic Acid (C20:3n6), cis-11,14,17-Eicosatrienoic Acid (C20:3n3), Arachidonic Acid (C20:4n6), cis-5,8,11,14,17-Eicosapentaenoic Acid (EPA)(C20:5n3), Heneicosanoic Acid (C21:0), Behenic Acid (C22:0), Erucic Acid (C22:1n9), cis-13,16-Docosadienoic Acid (C22:2), cis-4,7,10,13,16,19-Docosahexaenoic Acid (DHA) (C22:6n3), Tricosanoic Acid (C23:0), Lignoceric Acid (C24:0), Nervonic Acid (C24:1n9) | ||||||||||||
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri | Para-Hidroksi Benzoatların (PHB) (Etil PHB ve Metil PHB ile Tuzları) Miktarı Tayini | NMKL 124 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda , Gıda Katkı ve Aromalar | Arsenik (As), Civa (Hg), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd) Analizi AAS Metodu |
NMKL 166 , NMKL 170 , NMKL 161 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda ile Temas Eden Malzemeler- Seramik ve Porselen Kaplamalar | Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini AAS Metodu |
TGK 2012/30 | TÜRKAK | 3 Adet | ||||||||
Kahve, Çiğ Kahve, Kavrulmuş ve Suda Çözünebilen Kahveler | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
R-Biopharm Ref. N.A1-P14.V11 | TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Kurutulmuş Meyveler ve ürünleri | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
R-Biopharm ,Ref. A8-P14.V3 | TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Tahıllar ve Ürünleri | Okratoksin A Tayini HPLC Metodu |
R-Biopharm, Ref. A1–P14.V3 | TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Kakao ve Kakao Ürünleri | Okratoksin A Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-110” (R-Biopharm Cocoa-A6-P14.V9 ve R-Biopharm P14/V18’den modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Yağlı Tohumlar ve Ürünleri, Tahıllar ve Tahıl Ürünleri | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu | AOAC 991.31 | TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Kurutulmuş Meyveler , Sebzeler ve Ürünleri, Baharatlar, Kırmızı Biber | Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC Metodu | AOAC 999.07 | TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Tahıllar, Tahıldan Üretilmiş Gıda, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları | Deoksinivalenol (DON) Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-091” (TS EN 15891 ve R-Biopharm Deoksinivalenol (DON) extraction Method Ref. No: P50.V13’den modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Tahıllar, Tahıldan Üretilmiş Gıda, Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları | Zearalenon (ZON) Tayini | İşletme İçi Metot “AY-KL-092” (TS EN 15850 ve R-Biopharm Zearalenone (ZON) Extraction Method Ref. No: RP91RP90/V16’den modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 1 kg | ||||||||
Tüm Gıdalar, Katkılar, Aromalar | Bakır (Cu), Çinko (Zn), Cobalt (Co), Krom (Cr), Nikel (Ni), Kalsiyum (Ca), Mağnezyum (Mg), Sodyum (Na), Potasyum (K), Analizi AAS Metodu | İşletme İçi Metot- “AY-KL-038” ( NMKL 161 modifiye edilmiştir) |
TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri | Kalay (Sn) Tayini | NMKL 190 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıda | Suni Boya Aranması (E100-Kurkumin, E102-Tartazin, E104-Kinoline Yellow, E110-Sunset Yellow, E120- Karminik asit, E122-Karmosin-Azorubin, E123-Amarant, E124- Ponceau4R, E127-Eritrosin, E128-Red2G, E129 Allura Red, E131-Patent blue, E132-İndigotin, E133-Brillant Blue, E142-Green S, E151 Brillant Black) |
NMKL 130 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Gıdalar | Nem (Rutubet ve Kuru Madde) | NMKL 169, TS 1018, TS 10580, TS 1134 ISO 711, TS 1201 EN ISO 1741, TS 1208 ISO 1742, TS 1252 EN ISO 1666, TS 12649, TS 1275, TS 1276, TS 1277, TS 1278, TS 1280, TS 12933, TS 1329, TS 1330, TS 1331, TS 142, TS 1561, TS 1562, TS 1632 EN ISO 665, TS 1743 ISO 1442, TS 2211, TS 2313 ISO 1446, TS 2314, TS 2590, TS 3075, TS 3076-1, TS 3117, TS 312, TS 313, TS 314, TS 3190, TS 3310 ISO 7908, TS 3410, TS 3411, TS 3522, TS 3687 ISO 7703, TS 3688 ISO 7701, TS 3689 ISO 7702, TS 3690, TS 3926, TS 4500, TS 485, TS 5000, TS 5389, TS 542, TS 591, TS 6666, TS 7058, TS 7790, TS 7800, TS 861, TS 933, TS EN 12145, TS EN ISO 5534, TS EN ISO 662, TS EN ISO 712, TS ISO 11294, TS ISO 24557, TS ISO 3728, TS ISO 5550, TS ISO 7513, TS ISO 771, TS 1864, TS 2383, TS 3074, TS 3272, TS 12423, GMIA – Gelatin Manufacturers Institute of America, TS ISO 3726 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Lokum ve Baharatlar | Rutubet (Toluen) | TS 2134,TS8444 | 100 g | |||||||||
Meyve ve Sebze Ürünleri, Meyve ve Sebze Suları, Alkolsüz İçecekler | Çözünür Katı Madde | TS 4890, TS EN 12143, TS 13568 | 100 g | |||||||||
Gıdalar | pH | NMKL 179, AOAC 981.12, TS EN 1132, TS 2176, TS 591, TS 3136 ISO 2917, TS 5389, TS 1728 ISO 1842 | 100 g | |||||||||
Jelatin | İletkenlik | GMIA | 100 g | |||||||||
Jelatin | Jel Kuvveti | GMIA | 100 g | |||||||||
Jelatin | Elek Analizi | GMIA | 100 g | |||||||||
Jelatin | Bulanıklık | GMIA | 100 g | |||||||||
Jelatin | Viskozite | GMIA | 100 g | |||||||||
Süt, Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Alkolsüz İçecekler, Meyve ve Sebze Suları | Yoğunluk / Bağıl Yoğunluk Tayini | TS 1018, TS 4959, TS 894, TS 342, TS EN 1131, TS EN ISO 661 | 100 g | |||||||||
Bal | Refraktometrik Rutubet Tayini | TS 13365 | 100 g | |||||||||
Gıda | Su Aktivitesi | TS 7474, Rotronik Aplikasyon Notu | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Çeşitli Gıdalar | Organoleptik Muayene (Görünüş, Tat, Koku, Renk) | TGK Tebliğleri, TS 3707 ISO 5492, TS EN ISO 927, TS 8000, TS ISO 5538 | 100 g | |||||||||
Baklagiller | Yabancı Madde, Diğer Çeşitlerden Taneler , Bozuk tane, Kırık Tane ve Kalbur altı miktarı | TS 141, TS 142, TS 143 | 100 g | |||||||||
Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı YağlarYağlı Tohumlar – Ekstrakte edilen yağlar | Asit Sayısı / Serbest Yağ Asitliği | TS EN ISO 660 | 100 g | |||||||||
Asit Sayısı/ Serbest Yağ Asitliği | Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı yağlar-Yağlı Tohumlar-Ekstrakte edilen yağlar | TS EN ISO 660 | 100 g | |||||||||
Bal, Süt ve Süt ürünleri , meyve ve Sebze Ürünleri | Asitlik | TS 13360, TS 591, TS 1125 ISO 750, TS 1018, TS 1330 | 100 g | |||||||||
Gıdalar | Kül Tayini | TS EN ISO 2171, TS 5000, TS 1746 ISO 936, NMKL 173, TS 2131 ISO 928, TS 1564, TS 1746 ISO 936, TS 13423, TS EN 1135, TS 3792, TS 522, TS 2590, TS 6399, TS 3076, TS 6399 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler, Meyve ve Sebze Mamulleri, Bisküvi ve Çeşitleri, Çay ve Çay Çeşitleri, Kahve ve Kahve Çeşitleri | Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül miktarı | TS 2133 ISO 930, TS 1128 ISO 763, TS 2383, TS 1566 ISO 1577, TS 13423 | 100 g | |||||||||
Şeker ve şekerli ürünler | Sülfatlandırılmış Kül Tayini | TS 6361 EN ISO 5809 | 100 g | |||||||||
Salata Sosu, Mayonez | Yağ Tayini | TS 7437 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Tahıl Ve Tahıl Ürünleri | Yağ Tayini | TS 4967 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Jelatin | Geçirgenlıik | GMIA | 100 g | |||||||||
Süt ve Süt Ürünleri | Tuz Tayini | AOAC 935.43 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Süt ve Süt Ürünleri, Bitkisel Ürünler, Hububat Ürünleri | Tuz Tayini | AOAC 971.27 ,AOAC 935.43, TS 5000, TS 3190, TS 1620 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Hububat Ürünleri | Tuz Tayini | TS 5000, TS 3190, TS 1620 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Sirke | Asetil Metil Karbinol Tayini | TS 1880 EN 13188 | 100 g | |||||||||
Yağlı Tohumlar (Fındık), Şekerli Ürünler (Bisküvi,Saray Helvası,Pişmaniye, Çikolata),Baharatlar (Kırmızı Pul Biber,Hindistan Cevizi) | Yağ Tayini | TS 2383 , AOAC 948.02, TS 8787, TS 2590, TS 9999, TS 7800 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Süt ve Süt Ürünleri | Jelatin Aranması | AOAC 920.106 | 100 g | |||||||||
Asesülfam-K | Asesülfam-k Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Asetik Asit | Asetik Asit Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Askorbik Asit | Askorbik Asit Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Aspartam | Aspartam Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Hidrojen Peroksit | Hidrojen Peroksit Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Benzoik Asit | Benzoik Asit Safık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Monosodyum Glutamat | Monosodyum Glutamat Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Nikotinamid | Nikotinamid Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Sodyum Benzoat | Sodyum Benzoat Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Sodyum Nitrit | Sodyum Nitrit Saflık Analizi | Food Chemical Codex, 5. Edition,2003 | 100 g | |||||||||
Çay | Su Ekstraktı Tayini | TS ISO 9768 | 100 g | |||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar | Sabunlaşmayan Madde Tayini | TS 4963, TS 888,TS 886, TS 6581 | 100 g | |||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar | Sabun Miktarı Tayini | TS 5038, TS 341, TS 886 | 100 g | |||||||||
Hayvansal ve Bitkisel Katı Sıvı Yağlar | Sabunlaşma Sayısı Tayini | TS 4962 EN ISO 3657 | 100 g | |||||||||
Yoğurt | Peroksidaz Testi | TS 1330 | 100 g | |||||||||
Sıvı ve Katı Gıda Katkı Maddeleri | Sülfatlandırılmış Kül | Food Chemical Codex, 4. Edition, | 100 g | |||||||||
Beyaz un, Buğday Unu | Bromat ve Iyodat Tayini | AOAC 956.03, Bromates and Iodates in White and Whole Flour,2003 | 100 g | |||||||||
Bal, Beyaz Şeker, Doamtes Salçası, Kuru Nane, Pirinç Unu, Çekirdeksiz Kuru Üzüm | Yabancı Madde | TS 2639,TS 861,TS 1466,TS 3036,TS 3411,TS 3498,ISO 2256 | 100 g | |||||||||
Konserveler | % Dolum Oranı | TS 2664 | 100 g | |||||||||
Tahıllar, Yağlı Tohumlar | Kırık Tane | TS 9862, TS 141, TS 142 | 100 g | |||||||||
Süt Tozu, Çözünebilir Kahve | Çözünebilme Oranı | TS 5389, TS 1329 | 100 g | |||||||||
Bal | Suda Çözünen Madde Miktarı | TS 3036 | 100 g | |||||||||
Yem ve Yem Katkı | Arsenik Tayini (As) | TS EN 16206 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Tüm Gıdalar,Katkıarve Aromalar | Suni Boya Aranaması | Regnell 1976, Bursa Gıda Kont. Eğt.Arş.Ens. Yayın no:2 | 100 g | |||||||||
Tüm Gıda,Gıda Katkı,”Şarap ve Sirke, (Kurutulmuş Soğan,Sarımsak,Pırasa Hariç) | Kükürt Dioksit | AOAC 962.16 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Tüm Gıdalar | İnvert Şeker Toplam Şeker | TS 1466/ TS 3792 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et Ürünleri | Kolajen/Et Proteini | AOAC 990.26 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et Ürünleri | Nitrit Miktarı Tayini | NMKL 194 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et Ürünleri | Nitrat Miktarı Tayini | NMKL 194 | TÜRKAK | 100 g | ||||||||
Et ve Et Ürünleri | Nişasta Aranması | TS 6812 | 100 g | |||||||||
Yem | Rutubet Tayini | RG:27.12.2011-28155 | 100 g | |||||||||
Yem | Ham Kül Tayini | TS ISO 5984-ISO 6947 | 100 g | |||||||||
Yem | Ham Yağ Tayini | TS 6317 | 100 g | |||||||||
Yem | Tuz Tayini | RG:27.12.2011-28155 | 100 g | |||||||||
Yem | HCL’de Çözünmeyen Kül Tayini | TS ISO 5985 | 100 g | |||||||||
Çay | Külde Alkalilik Tayini | TS 1567 | 100 g | |||||||||
Çay | Külde Alkalilik Tayini | TS 1567 | 100 g | |||||||||
Çay ve Kahve (çiğ ve öğütülmüş) | Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül Miktarı | TS 1565-TS 3117 | 100 g | |||||||||
Tüm Gıdalada | Nişasta Aranması | GMMAY sayfa:418 | 100 g |